News

Hírlevél 1

Már letölthető az első DysTEFL Hírlevél.  A hírlevél a projektben közreműködő országokban végzett igényfelmérés  eredményeit ismerteti. Jogszabályok, rendelkezések és tanárképzéssel kapcsolatos dokumentumok áttekintésével tanulmányoztuk hogy miképp figyelnek a diszlexiás diákok igényeire a nyelvórákon. Ezenkívül arra kerestünk választ, hogy milyen típusú képzésen szeretnének részt venni a  részképességzavarral küzdő diákokat tanító tanárok.
tovább...

DysTEFL a Facebookon

Kérem látogassanak el a projekt Facebook oldalára, ahol többet megtudhatnak errol a projektrol.

www.facebook.com/Dystefl

Információ

A projekt szórólapjai  letölthetők, 5 különböző nyelven
tovább...

A projektrol

A diszlexia olyan sajátos tanulási különbség, amely nem csak az anyanyelvi írásra és olvasásra van hatással,hanem az idegennyelv-tanulásra is. Ahhoz, hogy a diszlexiás diákok megfelelo szintu idegen nyelvi kompetenciára tegyenek szert, külön segítségre van szukségük.

Az nyelvtanárok gyakran nem rendelkeznek elegendo háttértudással a diszlexia természetérol és azokról a nehézségekrol amelyeket az a idegennyelv-tanulásban okoz, valamint nem ismerik azokat a lényeges oktatási technikákat és módszereket, amelyek megkönnyítik  a diszlexiás diákok nyelvtanulását. Éppen ezért az ennek a célcsoportnak szóló tanárképzésben használható tananyagok készítése aktuális és fontos feladat.

Project-Number: 518466-LLP-1-2011-PL-COMENIUS-CMP         © 2012 DysTEFL – Project Coordinator: University of Lodz
Grant agreement number: 2011-3631/001-001

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.